Aprils vinnere av premiumobligasjoner annonsert – pluss åtte måter å bruke en uventet pris på – hvilke? Nyheter (2023)

To heldige vinnere vant denne månedens jackpotpremier på £1 million i den siste månedlige trekningen av National Savings & Investments (NS&I).

Vinnerne kommer fra Somerset og Croydon, mens 62 andre premieobligasjonseiere mottok den nest beste premien på £100 000.

Her, hvilken? avslører antallet vinnende obligasjoner og foreslår åtte måter å bruke en uventet pris på – noe som kan komme godt med enten du har vunnet £1 million eller har et mindre engangsbeløp du ønsker å bruke.

Vær mer sparsommelig

Få et bedre grep om økonomien din med eksperttipsene i vårt Money-nyhetsbrev – gratis hver uke.

Dette nyhetsbrevet gir gratis pengerelatert innhold sammen med annen informasjon omHvilken? gruppeprodukter og tjenester. Avslutt abonnementet når du vil. Dine data vil bli behandlet i samsvar med vårPersonvernerklæring

Vinner av Premium Bond Jackpot i april 2023

Denne måneden gikk de to jackpotpremiene på £1 million til premium obligasjonseiere i Somerset og Croydon.

Vinneren fra Somerset kjøpte vinnende obligasjon (236TZ340702) i desember 2014 som en del av en totalinvestering på £50 000.

Den andre vinnerbindingen (503VL3978527) eies av en premieobligasjonseier bosatt i Croydon. Den ble kjøpt i juni 2022 som en del av en total beholdning på £25 000.

  • Finne ut mer:bør jeg motta tildelingsobligasjoner?

Hvor mange vinnere ble trukket i april?

I trekningen i april ble det delt ut 5.018.744 premier for totalt £331.237.050. Av disse var 4.963.446 verdt £100 eller mindre.

Hvilken? magasinpenger

Finn de beste tilbudene, unngå svindel og øk dine sparinger og investeringer med våre ekspertråd. £4,99 per måned, kanselleres når som helst

Bli med nå

April's Premium Bond Winners Announced - Plus Eight Ways To Spend A Windfall - Which Ones? News (1)

8 ting å gjøre med et uventet lykketreff

Enten du har vunnet £1000 eller £1 million, må du ta en avgjørelse om hva du skal gjøre med de nyfunne pengene dine.

Men medInflasjonen har steget igjen til 10,4 %i februar og husholdninger som føler dryss avLevekostnadskrise, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre.

Avhengig av omstendighetene dine og hvor mye du vant, kan disse alternativene potensielt være til fordel for din økonomi i årene som kommer:

1.Betal regningene dine

Anslagsvis 2,5 millioner husholdninger gikk glipp av eller misligholdt minst ett boliglån, husleie, lån, kredittkort eller regning i mars 2023, ifølge data fra den siste utgaven av hvilke? Consumer Insight Tracker.

Du kan være i gjeld fra kredittkort eller et personlig lån, eller du er bak på husholdningens regninger - i så fall bør å redusere den gjelden være din første prioritet.

Hvis fortjenesten ikke dekker hele gjelden din, betaler du først utgiftene som gir høyest rente. Hvis rentene er like på all gjeld, bruk pengene til å ta ut den som har størst saldo.

2.Betal for mye på boliglånet ditt eller kjøp en eiendom

Hvis du eier eiendom, kan en uventet gevinst bidra til å redusere låneopptaket ditt - eller til og med betale ned på boliglånet ditt helt.

Selv en relativt liten overbetaling kan spare deg for tusenvis i boliglånsrenter, spesielt hvis du blir påvirket på grunn av høyere boliglånsbetalingerBank of England hever renten til 4,25 prosent.

Du bør imidlertid sjekke vilkårene for boliglånet ditt først. Noen tilbydere krever dyre forskuddsgebyrer, mens andre har grenser for hvor mye av boliglånet du kan betale for mye hvert år – typisk rundt 10 % av det utestående beløpet.

Hvis du er i stand til å betale for mye, kan vår kalkulator for overbetaling av boliglån vise deg hvor mye du vil spare:

Hvis du ikke allerede er oppe på eiendomsstigen, kan en heldig pause være en fin måte å spare på en forskuddsbetaling for ditt første boligkjøp.

  • Finne ut mer:Er det billigere å eie bolig enn å leie?

3.Bygg et nødsparefond

Hvis du ikke allerede har et «nødsparefond», vurder å bruke litt av lykken til å sette opp et.

Dette fondet er tilgjengelig for å dekke uventede utgifter - det være seg en ødelagt kjele eller en permittering. Hvis du jobber, bør du ha som mål å oppbevare nok til å dekke tre til seks måneder med viktige utgifter. Dette inkluderer ting som boliglån eller husleiebetalinger, husholdningsregninger og dagligvarer.

Når du er pensjonist, mål på nok til å dekke deg i ett til tre år.

Du bør oppbevare disse pengene på en sparekonto som du kan få tilgang til umiddelbart fordi du aldri vet når du trenger dem.

  • Finne ut mer:Hvordan finne den beste sparekontoen

4.Invester pengene

Du kan vurdere å investere pengene, men vær forberedt på å holde dem investert i minst fem år for å takle markedsnedgangen.

En investering kan også vise seg å være mer lønnsom enn premiumobligasjoner basert på historisk avkastning.

For eksempel, hvis du investerte £10 000 i Vanguard FTSE Global All Cap Index Fund (0,23 % løpende gebyr) for fem år siden, ville du ha £14 490 i dag (8,36 % nettoavkastning).

Avhengig av hvor trygg eller erfaren du er, kan du enten bygge din egen portefølje eller trekke fra eninvesteringsplattformå gjøre jobben for deg.

Hvis du vurderer å investere en stor sum penger, er det lurt å ta en prat med enfinansiell rådgiverfør du tar store avgjørelser.

  • Finne ut mer:Er du klar til å investere?

Hvilken? Money Podcast

Bli med på vårt ukentlige lydshow for de siste pengenyhetene og hacks for personlig økonomi for å hjelpe deg å føle deg bedre.

hør nå

April's Premium Bond Winners Announced - Plus Eight Ways To Spend A Windfall - Which Ones? News (2)

5.Kjøp flere premiumobligasjoner

Hvis du var heldig nok til å vinne litt penger til tross for at du har mindre enn £50 000 maksimalt investert i Premium Bonds, kan du legge til beholdningen din.

Dette øker teoretisk sett sjansene dine for å vinne igjen i fremtiden, selv om dette ikke er garantert.

I følge Premium Bonds Calculator, hvis du eide £50 000, ville du vinne rundt £1 000 på et år med gjennomsnittlig flaks.

Du kan også vurdere å kjøpe premieobligasjoner for dine barn eller yngre slektninger. Du kan kjøpe premiumobligasjoner for under 16 år med et minimum på £25.

Det kan imidlertid hende du kan tjene mer med en fast sparekonto.

For eksempel er topprenten for en treårig fast sparekonto for øyeblikket 4,68 % EPR tilbudt av AI Rayan Bank. Mens den nåværende premieobligasjonskursen er 3,30 %, som tar hensyn til de få menneskene som vinner £1 million og de tusenvis av mennesker som ikke vinner noe i det hele tatt.

  • Finne ut mer:

6.Beskytt sparepengene dine mot skatt med en kontant-ISA

Selv om gevinster fra premieobligasjoner er skattefrie, kan det å investere pengene dine på en sparekonto utløse en skatteregning hvis renten du tjener overstiger din personlige sparefradrag over et skatteår.

Det er her Isa kommer inn: du kan spare opptil £20 000 hvert skatteår og beskytte all fremtidig vekst i skattefri "innpakning".

Du kan velge mellomkontanter Isa,livslang En,Aksjer og aksjer i Isaog innovative økonomiske Isaas - så lenge du ikke overskrider grensen på £20 000 kan du spare på flere forskjellige kontotyper.

  • finne ut mer:Hvordan finne den beste cash isa

7.Øk pensjonen din

En fin måte å bruke litt av pengene på er å fylle på pensjonen. Ifølge vår forskning trenger husholdninger med to personer rundt £28 000 i året for å føle seg "bra" i pensjonisttilværelsen.

Dette dekker alle de grunnleggende utgiftsområdene (som til sammen koster et gjennomsnitt på £19 000 i året) og noen luksusvarer som europeiske ferier, hobbyer og å spise ute.

Du kan spare £60 000 på pensjonen i skatteåret 2023/24 og fortsatt dra nytte av skattelette.

Dette kallesårlig godtgjørelseog ble nylig hevet av Jeremy Hunt i sine £40.000vårens budsjett.

Dette beløpet inkluderer egenandeler fra deg, din arbeidsgiver (dersom du har tjenestepensjon) og tredjeparter, som kan inkludere skattelettelser på pensjonen.

  • Finne ut mer:Hvor mye trenger du for å pensjonere deg?

8.Behandle deg selv

Det kan være det første du tenker på når du vil bruke en fast pris - enten du er ute etter å kjøpe en ny bil eller ta en ferie i utlandet.

Vi har mange produktanmeldelser for å hjelpe deg med å bestemme hva du skal bruke pengene dine påDe beste bilene i 2023, forbeste hotellkjeder, og til og med de besteluftfrityrer.

En ting å huske er at alle store kjøp over £100 og under £30 000 bør lastes inn på et kredittkort for å dra nytte av seksjon 75.

Dette betyr at kredittkortselskapet er solidarisk ansvarlig for eventuelle kontraktsbrudd eller uriktige fremstillinger fra forhandleren eller forhandleren.

  • Finne ut mer:Seksjon 75 forklart

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 17/10/2023

Views: 5748

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.